خواص ويژه روغن حيواني در مصارف روزانه براي گسترش سلامتي

۱ بازديد

روغن حيواني  براي مدت طولاني يكي از مواد اصلي در غذاهاي آسيايي بوده است و اخيراً در محافل خاصي در جاهاي ديگر بسيار محبوب شده است. و در سراسر كره زمين در حال وارد شدن به سبد غذايي همگان است.

 

برخي از مردم آن را به عنوان جايگزيني براي كره كه فوايد بيشتري به همراه دارد، تحسين مي كنند.

 

با اين حال، برخي ديگر اين سوال را مطرح مي‌كنند كه آيا روغن روغني نسبت به كره معمولي برتري دارد يا حتي ممكن است خطراتي براي سلامتي داشته باشد.

 

اين مقاله نگاهي در روغن حيواني به روغن گاوي و نحوه مقايسه آن با كره دارد.

 

روغن حيواني چيست؟

 

روغن حيواني نوعي كره شفاف شده است. چربي آن بيشتر از كره است، زيرا آب و مواد جامد شير آن حذف شده است.

 

هزاران سال است كه در فرهنگ هند و پاكستان و ايران بزرگ و فاتح زمين استفاده مي شود. اين اصطلاح از كلمه سانسكريت به معناي "پاشيده شده" گرفته شده است. روغن كرمانشاهي براي جلوگيري  از فاسد شدن كره در هواي گرم ساخته شده است.

 

علاوه بر پخت و پز، در سيستم طب جايگزين هندي آيورودا، كه در آن به عنوان گريتا شناخته مي شود، استفاده مي شود.

 

با توجه به اينكه مواد جامد شير آن حذف شده است، نيازي به يخچال ندارد و مي توان آن را براي چندين ماه در دماي اتاق نگهداري كرد. در واقع، مانند روغن نباتي ،رروغن حيواني نيز ممكن است زماني كه در دماي سرد نگهداري شود، جامد شود.

صد البته خريد روغن حيواني كرمانشاهي با توجه به ميزان كيفيت آن متغير خواهد بود. اگر بهترين روغن محلي در ايران را مي خواهيد، روي همين لينك كليك كنيد.

 

 

روغن محلي چگونه ساخته مي شود؟

 

روغن گاوي با حرارت دادن كره براي جدا كردن بخش جامد مايع و شير از چربي به دست مي آيد.

 

ابتدا كره را مي جوشانند تا مايع آن تبخير شود و مواد جامد شير در ته ظرف بنشيند و  خود روغن كاملا طلايي  شود.

 

در مرحله بعد روغن با روغن حيواني مانده را مي گذاريم تا خنك شود. سپس قبل از انتقال به شيشه ها يا ظروف صاف مي شود.

 

مي توان آن را به راحتي در خانه با استفاده از كره محلي اصل درست كرد.

 

 

شباهت روغن حيواني با كره

 

روغن گاوي و كره داراي تركيبات غذايي و خواص آشپزي مشابهي هستند، اگرچه تفاوت هاي كمي وجود دارد.

 

كالري و مواد مغذي

 

در زير اطلاعات تغذيه اي يك قاشق غذاخوري (14 گرم) روغن گاوي و كره آمده است:

 

مواد تشكيل دهنده روغن حيواني و كره

 

  • كالري روغن 123  كره 100
  • چربي روغن 14 گرم كره 11 گرم
  • چربي اشباع شده روغن 9 گرم كره 7 گرم
  • چربي تك غيراشباع روغن 4 گرم كره 3 گرم
  • چربي اشباع نشده روغن 0.5 گرم كره 0.5 گرم
  • پروتئين مقادير كمياب است
  • كربوهيدرات ها مقادير كمي دارند
  • هر دو حاوي تقريباً 100? كالري از چربي هستند.

 

 

روغن گاوي اصل داراي غلظت بيشتري نسبت به كره است. گرم به گرم، كمي بيشتر اسيد بوتيريك و ساير چربي هاي اشباع با زنجيره كوتاه را فراهم مي كند.

 

مطالعات آزمايشگاهي و حيواني نشان مي دهد كه اين چربي ها ممكن است التهاب را كاهش داده و سلامت روده را ارتقا دهند.

 

همچنين مقدار كمي بالاتر از اسيد لينولئيك مزدوج است، يك چربي غيراشباع چندگانه كه مي تواند به افزايش از دست دادن چربي هاي مضر كمك كند.

 

به طور كلي، تفاوت بين اين دو كوچك است و انتخاب يكي از ديگري احتمالاً تأثير قابل توجهي بر سلامت شما نخواهد داشت.

 

با اين حال، روغن محلي گاوي  كاملاً عاري از قند شير لاكتوز و پروتئين شير كازئين است، در حالي كه كره حاوي مقادير كمي از هر كدام است. براي افرادي كه به اين اجزاي لبني آلرژي يا حساسيت دارند، روغن حيواني انتخاب بهتري است.

 

مصارف آشپزي روغن كرمانشاهي

 

كره و روغن محلي از اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه مي توانند دماي بالا را بدون آسيب رساندن تحمل كنند.

 

همچنين به نظر مي رسد كه گرم كردن روغن حيواني نسبت به حرارت دادن روغن هاي صنعتي و گياهي و دانه ها، تركيب سمي آكريل آميد بسيار كمتري توليد مي كند. پس از تمام روغن هاي كم خطر تر و بي ضرر تر محسوب مي شود.

 

در واقع، يك مطالعه نشان داد كه روغن سويا بيش از 10 برابر آكريل آميد توليد مي كند كه هر كدام تا دماي 320 درجه فارنهايت (160 درجه سانتيگراد) گرم مي شود.

 

علاوه بر اين، روغن حيوانيچي نقطه دود بالايي دارد، يعني دمايي كه در آن چربي‌ها فرار مي‌شوند و شروع به دود كردن مي‌كنند.

 

نقطه دود آن 485 درجه فارنهايت (250 درجه سانتيگراد) است كه به طور قابل ملاحظه اي بالاتر از نقطه دود كره 350 درجه فارنهايت (175 درجه سانتيگراد) است. بنابراين، هنگام پخت و پز در دماي بسيار بالا، روغن حيواني مزيت مشخصي نسبت به كره دارد.

 

با اين حال، در حالي كه روغن حيواني اصل در حرارت بالا پايدارتر است، كره ممكن است براي پخت و پز در دماهاي پايين تر به دليل طعم شيرين تر و خامه اي آن مناسب تر باشد.

 

خلاصه

روغن كرمانشاهي و كره داراي پروفايل هاي تغذيه اي مشابهي هستند، اما ممكن است براي افرادي كه حساسيت به لاكتوز يا كازئين دارند، روغن حيوانيلاس انتخاب بهتري باشد. در حالي كه روغن روغني معمولا براي پخت و پز در دماي بالا بهتر است، كره طعم شيرين تري دارد كه ممكن است براي پخت مناسب تر باشد.

 

فوايد روغن حيواني

 

به لطف مشخصات مواد مغذي چشم گير روغن حيواني با چندين فوايد سلامتي همراه شده است.

 

در اينجا چند مورد از فوايد بالقوه روغن حيواني آورده شده است:

 

  • ممكن است التهاب روده را كاهش دهد. روغن كرمانشاهي منبع عالي اسيد بوتيريك است، يك اسيد چرب با زنجيره كوتاه كه با سطوح پايين‌تر التهاب و بهبود سلامت گوارش در مطالعات انساني و حيواني مرتبط است.
  • سرشار از اسيد لينولئيك كونژوگه. برخي تحروغن حيوانيقات نشان مي دهد كه اسيد لينولئيك مزدوج ممكن است براي شرايطي مانند سرطان، كلسترول بالا و چاروغن حيواني مفيد باشد.
  • مصرف ويتامين A را افزايش مي دهد. گيلاس مي تواند به افزايش مصرف ويتامين A كمك كند، يك ويتامين محلول در چربي كه براي حفظ سلامت چشم، سلامت پوست، عملكرد سيستم ايمني و موارد ديگر مهم است.
  • مي تواند از سلامت قلب حمايت كند. روغن كرمانشاهي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 است كه ممكن است به كاهش التهاب و محافظت در برابر بيماري قلبي كمك كند.

 

 

 

خلاصه

 

روغن كرمانشاهي سرشار از مواد مغذي مهم مانند ويتامين A، اسيدهاي چرب امگا 3 و اسيد لينولئيك مزدوج است. همچنين ممكن است به كاهش التهاب روده و حمايت از سلامت قلب كمك كند.

 

عوارض احتمالي

 

پاسخ افراد به مصرف چربي هاي اشباع شده بسيار متغير است.

 

كساني كه سطح كلسترول بد (LDL) آنها در پاسخ به مصرف بالاي چربي هاي اشباع شده افزايش مي يابد، ممكن است بخواهند مصرف روغن يا كره خود را به 1 تا 2 قاشق غذاخوري در روز محدود كنند.

 

نگراني ديگر اين است كه در طول توليد روغن گاوي در حرارت بالا، ممكن است كلسترول آن اكسيد شود. كلسترول اكسيد شده با افزايش خطر ابتلا به چندين بيماري از جمله بيماري قلبي مرتبط است. اما به هر ترتيب با توجه به نقطه دود بالا در ميان تمام روغن هاي توليد شده در جهان، اين روغن سالم ترين است.

 

 

طرز تهيه روغ زرد گاوي

 

 

  • روغن زرد گاوي به راحتي در خانه با استفاده از يك ماده ساده درست مي شود: كره محلي اصل
  • براي شروع، 1 پوند (454 گرم) كره را به مكعب برش دهيد و آنها را به يك تابه يا قابلمه بزرگ روي حرارت ملايم اضافه كنيد.
  • سپس اجازه دهيد كره ذوب شود و آن را به جوش بياوريد. با استفاده از يك قاشق سوراخ دار، هرگونه كف يا مواد جامد شير را كه روي سطح شناور هستند، برداريد.
  • اجازه دهيد روغن كرمانشاهي به مدت 15 تا 20 دقيقه حرارت ببيند، تا زماني كه مواد جامد شير شروع به فرورفتن به پايين كنند و به رنگ طلايي تيره درآيند. روغن گاوي نيز بايد بسيار معطر و با رايحه اي غني و آجيلي تبديل شود.
  • پس از آماده شدن، شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد روغن زرد براي چند دقييقه خنك شود.
  • در نهايت، از يك پارچه پنير يا فيلتر قهوه استفاده كنيد و روغن را در يك ظرف شيشه اي درب دار صاف كنيد.
  • روغن محلي خانگي را مي توان به مدت يك سال در دماي اتاق نگهداري كرد يا تا 2 سال در يخچال نگهداري كرد.

 

 

 

نتيجه گيري

 

  • روغن گاوي يك غذاي طبيعي با سابقه طولاني در مصارف دارويي و آشپزي است.
  • مزاياي پخت خاصي نسبت به كره دارد و مطمئناً اگر حساسيت يا عدم تحمل لبنيات داريد ترجيح داده مي شود.
  • با اين حال، هيچ مدركي نشان نمي دهد كه به طور كلي سالم تر از كره است. هر دو را مي توان در حد اعتدال به عنوان بخشي از يك رژيم غذايي سالم مصرف كرد.
  • تحت هر شرايطي روغن حيواني گاوي اصل را تمام روغن هاي موجود ترجيح دهيد و به يقين بدانيد كه سالم ترين روغن در جهان است.

 

قيمت روغن حيواني

 

قيمت روغن حيواني با توجه به شرايط توليد و كيفيت كره متفاوت مي باشد. طبيعتا قيمت روغن محلي كه از بهترين كره محلي توليد مي شود، با روغن هاي بازاري بي كيفيت تفاوت خواهد داشت. به شما توصيه مي كنيم كه به دنبال روغن محلي گاوي اصل كه در همين مقاله لينك ورود به فروشگاه شان را قرار داده ايم، باشيد و فقط بكر ترين را تهيه كنيد.

چگونه درخت به بكاريم؟

۰ بازديد

چگونه درخت به بكاريم؟

طبق نظر و تحقيقات مهندسين نهالستان آلفا نهال :درخت به از خانواده سيب است و به شكل درختچه رشد مي كند. ميوه به از نوع گلسرخ هاست و اولين بار در جنوب اروپا و آسياي صغير ديده شده است. به نسبت سيب و گلابي مقاومت كمتري در برابر سرما دارد و سرماي بيشتر از 100 تا 400 ساعت مي تواند به جوانه هاي اين ميوه آسيب بزند. درخت به پس از چهار تا پنج سال ميوه مي دهند و اين باروري تا حدود چهل يا پنجاه سال ادامه خواهد داشت. درخت به خودبارور است.

به ميوه اي بسيار مفيد و حاوي كربوهيدرات ها، فيبر، چربي، پروتئين، ويتامين B1 (تيامين)، ويتامين B2 (ريبوفلاوين)، ويتامين B3 (نياسين)، ويتامين B5، ويتامين B6، ويتامين B9 (اسيد فوليك)، ويتامين C، كلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم و روي مي باشد.

انواع به و درخت به

ميوه به نيز مانند بسياري از انواع ميوه، گونه‌هاي مختلفي دارد؛ از اين ميان مي‌ توان به موارد زير اشاره كرد؛

به اصفهان؛ شكل بيضي دارد و از انواع پربار است، از سال دوم به بار مي‌نشيند و نسبتاً به كم‌آبي و سرما نسبتاً مقاومت دارد.

به آذربايجان؛ اين نوع نيز از گونه‌هاي پربار است و طعمي ترش و آبدار دارد. شكل اين به، گرد است. براي كاشت در مناطق سردتر مناسب است و مقاومت خوبي در برابر سرما و خشكي دارد.

به شاهرود؛ اين گونه طعم شيرين‌ تر و كم‌ آب‌ تر دارد و نسبت به گونه‌ هاي قبلي كوچكتر است.

به آناناسي؛ اين گونه شكلي كشيده‌تر و رنگ سبز دارد و شبيه به گلابي بوده و خاستگاه آن منطقه بالكان است.

درخت به آمريكايي؛ اين گونه همانطور كه از نامش پيداست خاستگاهش آمريكا بوده و گونه‌اي اصلاح نژاد شده است. شكل گردي داشته و گونه‌اي بسيار پربار است.

به ليمو؛ اين نوع داراي عطر خاصي است كه بسيار معطر بوده و از برگ‌هاي آن به‌ عنوان دمنوش استفاده مي‌شود و امكان پرورش در گلدان را نيز دارد.

به ايتاليايي؛ خاستگاه اين به ايتاليا بوده، ميوه آن درشت، سنگين و پربار است.

به قرمز؛ اين نوع به با رنگ قرمز خود متمايز است. خاستگاه آن ايتاليا بوده و مقاومت خوبي نسبت به خشكي داشته و صرفه اقتصادي دارد.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

انواع كاشت نهال به چيست:

درخت به با نام علمي« Cydonia oblonga» با ارتفاع متوسط خود، عموماً از سال سوم يا چهارم كاشت ميوه مي‌دهد و براي كاشت نهال به، روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه با اتخاذ اين روش‌ها و رعايت شرايط و نكاتي كه در بالا به آن اشاره شد و در ادامه به آن‌ها پرداخته خواهد شد، مي‌ توانيم درخت به بالغ و باروري داشته باشيم. جهت كاشت به كه برگ‌ها و ميوه‌ هاي كركي دارد، مي‌ توان از روش‌هاي مختلفي مانند؛ كاشت بذر، قلمه زدن، پاجوش درخت به، پيوند زدن و خواباندن بهره مند شد.

درخت به را مانند اكثر درختان ديگر مي توان از راه هاي گوناگوني نظير قلمه، پاجوش، پيوند وخوابانيدن ازدياد بخشيد. پيوند هايي كه براي به مناسب  تر است به ترتيب شكمي و اسكنه اي است. قلمه هاي خشبي و نيمه خشبي نيز براي قرمه زدن درخت به مناسب است.  لازم به ذكر است كه بايد قلمه هاي خشبي را در اواخر پاييز تا اوايل زمستان به اندازه 25 سانتي متر و قلمه هاي نيمه خشبي را بايد اواسط تابستان تا اوايل پاييز به اندازه 15-12 سانتي متر تهيه كرد. بهتر است درختان به را با فاصله پنج تا شش متر از يكديگر بكاريد

نكته: بايد در انتهاي قلمه نيمه خشبي سه تا چهار برگ باقي بماند.

كاشت بذر به:

براي پرورش درخت به از طريق بذر، نياز است كه دانه‌هاي به را از داخل ميوه آن خارج ساخته، آن‌ها را شسته تا ذرات گوشت ميوه روي دانه‌ها باقي نماند، سپس در جايي خنك به مدت يك يا دو روز قرار داده تا خشك شوند. آنگاه داخل يك كيسه نايلوني، مانند زيپ‌ كيپ را تا ¾ از ماسه مرطوب يا خزه اسفنجي تميز پر كرده و دانه‌ها را در آن بگذاريد و درب كيسه را بسته و كيسه را به مدت تقريباً 3 ماه در يخچال قرار دهيد.

بعد از اين مدت 1 يا 2 دانه را در يك گلدان با خاك مخلوط كاشته و گلدان را كنار پنجره خود قرار دهيد. به ياد داشته باشيد دانه‌ هاي به بايد در عمق يك سانتي‌متر از سطح خاك گلدان كاشته شوند. هنگامي كه دانه‌ها جوانه زد و رشد كرد و داراي دو برگ شد، زمان آن رسيده است كه گياهان كوچك را به داخل خاك باغچه يا باغ منتقل نماييد.

https://alphanahal.ir/quince-seedlings/

كاشت از طريق قلمه زدن:

قلمه زدن؛ روشي ديگر براي كاشت درخت به، استفاده از روش قلمه‌زدن است. به اين صورت كه مي‌ توان از دو نوع قلمه چوبي و قلمه نيمه‌چوبي استفاده كرد. قلمه‌ها بايد بدون برگ باشند و زمان گرفتن قلمه چوبي در آواخر پاييز و اوايل زمستان است و زمان گرفتن قلمه نيمه‌چوبي، از اواخر تابستان تا اوايل پاييز است.

در هنگام گرفتن قلمه بايد دقت كنيد كه از زير گره‌اي كه روي ساقه است، برش بزنيد و در انتهاي قلمه مي‌ توانيد قسمتي از پوست را جدا كنيد كه سرعت ريشه‌زايي افزايش يابد. قلمه‌ها را در گلداني كه دو قسمت شن و يك قسمت خاك برگ دارد كاشته و بايد هميشه سطح خاك رطوبت داشته باشد.

همچنين مي‌ توانيد از هورمون‌هاي ريشه‌ زايي قبل كشت نيز استفاده كنيد و روي گلدان قلمه را جهت حفظ رطوبت با نايلون بپوشانيد. گلدان حاوي قلمه را مي‌بايست دور از نور مستقيم خورشيد به مدت 2 تا 3 ماه نگهداري كرد تا قلمه‌ها ريشه دار شده و آماده كاشت در باغ و باغچه شوند.

كاشت درخت به از طريق پيوند زدن:

پيوند زدن؛ پيوند نيز روش ديگري است كه براي داشتن يك درخت به استفاده مي‌شود. نياز به يك گياه پايه و پيوند گرفته شده از يك درخت به است كه داراي شرايط و ميوه مناسب و با كيفيت باشد. با استفاده از روش‌هاي انجام پيوند، محل برش ساقه پيوندي را آماده كرده و بر روي پايه مورد نظر قرار مي‌دهيم.

قطر پيوند و پايه بايد يكسان بوده و با ايجاد برش‌هايي هر دو كاملاً يكديگر را پوشانده و روي هم قرار بگيرند. روش‌هاي پيوند زدن مختلفي را مي‌ توان به كار بست، به عنوان مثال از يك درخت بالغ با قدرت باروري بالا مي‌ توان با روش پيوند زبانه‌اي، پيوندي را روي پايه مورد نظر قرار داد. به عنوان مثال، پايه زالزالك يكي از پايه‌هاي مناسب براي پيوند درخت به است.

خواباندن؛ در اينجا نيز مانند استفاده از طريق خواباندن در گياهان ديگر، مي‌ توان قسمتي از يكي از شاخه‌هاي بلند را در حاليكه به درخت وصل است، زير خاك قرار داد. در اين وضعيت شاخه خوابانده شده در مجاورت با رطوبت خاك ريشه مي‌زند و بعد از اينكه از ريشه زدن آن شاخه مطمئن شديم، شاخه را از درخت اصلي جدا مي‌كنيم.

راهنماي كاشت نهال به

دما: كاشت نهال به عمدتا در مناطقي با آب و هواي معتدل و سرد انجام مي شود ، نهال به بايد در دماي پايين زير 7 درجه سانتيگراد به مدت 100 تا 400 ساعت نگهداري شوند تا رشد كنند. در تابستان ، درختان براي رسيدن به رشد مطلوب به تابستانهاي نسبتاً گرم نياز دارند.

نور: يك نهال به براي رشد به نور خورشيد كافي احتياج دارد اگر مقدار مناسبي از نور خورشيد را بدست آورد ، رشد خوبي خواهد داشت. هنگام كاشت نهال ، محافظت از درختان در برابر بادهاي شديد را مد نظر قرار دهيد ، زيرا بادهاي شديد باعث كاهش عملكرد درختان مي شود.

هرس: نهال به هرس مداوم زياد احتياج نداريد اما مي توانيد شاخه ها را اصلاح كنيد تا برگ هاي بهتري ايجاد شود.

انواع هرس و هرس درخت به

در هرس گياهان و درختان انواع مختلف هرس ريشه، هرس شاخه و هرس ميوه و برگ‌هاي مختلف انجام مي‌شود. در هرس شاخه‌هاي يك درخت انواع هرس‌هاي زير برشمرده مي‌شود:

هرس جامي

هرس هرمي

هرس شلجمي

هرس كوردون

آنچه مسلم است، هرس به سلامت، طول عمر و قدرت رشد و باروري درخت كمك مي‌كند و باعث از بين رفتن شاخه‌هاي زايد و دفع آفات و بيماري‌ها مي‌گردد. البته درخت به، در سال‌هاي ابتدايي نياز چنداني به هرس نداشته و در سال‌هاي ديگر نيز صرف جدا كردن شاخه‌هاي شكسته و مرده نياز به هرس برطرف مي‌شود. البته در مواردي كه شاخه‌ها در هم تنيده مي‌شوند و برداشت ميوه‌ها را سخت مي‌كنند، يا ميوه‌ها ريز مي‌شوند، مي‌ توان برخي شاخه‌هاي اضافي را هرس كرد.

هرس درخت به

درختان جوان به گفته برخي از پرورش دهندگان در 5-3 سال اوليه زندگي خود نيازي به هرس ندارند.  مگر حذف پاچوشهايي كه از كنار تنه اصلي گياه و در كنار پايه اصلي درختان ازخاك مي رويد. اين عمل در تمامي طي زندگي درخت به بايد انجام شود. زيرا پاجوشها تنها انرژي گياه مادري را مصرف كرده و فايده ديگري ندارند.  بعد از آن نيز هرس اين گياه شامل قطع ساقه ها و شاخه هايي است كه شكسته و آسيب ديده هستند و يا اينكه با رشد در جهت نامناسب ، مزاحم رشد ساير شاخه ها مي شوند و زمان مناسب هرس نيز در اواخر زمستان است.

براي كوتاه كردن شاخه هايي كه مزاحم رشد سايرين شده اند و يا رو به مركز گياه ردد كرده اند بايد به گونه اي عمل كرد و كه حداكثر حدود يك سوم طول شاخه كوتاه شود و دو سوم آن باقي بماند. در هرس اين درخت اصلا نبايد زياده روي كرد. چون گلها و شكوفه هاي درختان به بر روي ساقه هاي حاصل از فصل رشد جديد شكل ميگيرند. يعني در بهار ابتدا مقداري رشد ساقه جديد شكل ميگيرد و گلها روي همين شاخه ها پديدار مي شوند. به همين دليل اگر در كوتاه و يا قطع كردن ساقه ها و شاخه هاي اين درختان زياده روي كنيم، از تعداد ساقه هايي كه در فصل بهار خواهند روييد كم مي شود. و به همين دليل شكل گيري ميوه ها نيز كاهش خواهد يافت. با اين وجود و البته در مورد درختان به كه بالغ و بزرگ هستند و چندين سال است كه ميوه دهي دارند ميتوان نسبت به حذف تدريجي يك ساقه مسن كه ميوه دهي چنداني ندارد اقدام كرد تا انرژي گياه صرف رشد ساير ساقه ها شود.

ازطرفي اگر تعداد ميوه هاي شكل گرفته زياد باشد بايد در مراحل اوليه رشد ميوه ها تعدادي از آنها را حذف كرد و به اصطلاح تنك كرد تا رشد و بزرگ شدن ميوه هاي باقيمانده به خوبي انجام گيرد. اين كار را مي توان 2-1 هفته بعد از اينكه گلبرگهاي گلها ريزش كردند انجام داد و نسبت به كم كردن تعداد ميوه ها اقدام كرد. البته باز هم يادآوري مي كنم اين كار در صورتي ضرورت دارد كه تعداد ميوه هاي شكل گرفته زياد باشد و ميوه ها فضاي كافي براي رشد و بزرگ شدن نداشته باشند.

آفات و بيماري هاي به و درمان

از آفات اين گياه مي‌توان به سرخرطومي درخت به اشاره كرد كه معمولا در ميانه‌هاي تابستان فعاليت مي كنند و لاروهاي آن با تغذيه خود به درختان به آسيب مي‌رسانند. البته لاروهاي حشرات ديگر نيز هستند كه با تغذيه خود از برگها و همچنين ميوه هاي جوان مي توانند به اين گياه آسيب وارد آورند. با مشاهده چنين مشكلاتي مي توان با استفاده از سموم آفت كش همانند آفت كشهاي تماسي ، فعاليت اين لاروها را كنترل و محدود كرد.

شته نيز گاهي مشكلاتي را ايجاد مي كند و اكثر بر روي نواحي جوان گياه همانند سرشاخه ها فعاليت مي كند. اگر تعداد شته ها زياد باشد مي تواند به دليل توليد ماده چسبناك عسلك موجب چسبناك شدن سطح برگها و ميوه هاي جوان شود. از سموم آفت كش نيز مي توان براي كنترل حشرات استفاده كرد. توجه كنيد كه سم آفت كش كارباريل يكي از سمومي است كه يم تواند به برگهاي درختان به آسيب شديد وارد كند بنابراين جهت مبارزه با آفات اين سم را انتخاب و استفاده نكنيد.

آفت و بيماري آتشك به و درمان : يكي از بيماريهاي خطرناك درختان به آتشك است كه علاوه بر به ، درختان سيب و بخصوص گلابي را مي تواند آلوده و از پاي درآورد. بيماري آتشك به دليل فعاليت نوعي باكتري با نام علمي Erwinia amylovora  است . اين بيماري بر روي شاخه هاي جوان وسرشاخه ها، برگها و همچنين شكوفه ها مشاهده مي شود و اولين علائم را مي توان همزمان با ريزش گلبرگ شكوفه هاي درخت و بر روي نواحي ياد شده مشاهده كرد. نواحي آلوده تغيير رنگ مي دهند و پژمرده، چروكيده و خشك مي شوند.

اگر شرايط آب و هوايي منطقه شما مرطوب نيز باشد، در هنگام فعاليت  يماري آتشك مي توانيد شاهد ترشح شيره از قسمتهاي بيمار نيز باشيد. سرعت پيشرفت اين بيماري با توجه به نوع رقم درخت (برخي انواع مقاوم تر و برخي حساس تر هستند) ، سن درخت، شرايط آب و هوايي و قدرت گياه مختلف متفاوت است اما به هر حال مي تواند بعد از مدتي تمامي گياه را از پاي دربياورد و از بين ببرد.  متاسفانه اين بيماري درماني سريع و 100? ندارد مخصوصا به دليل اينكه عامل اين بيماري نوعي باكتري است، مصرف قارچكشها آنطور كه مورد نظر است، اثري بر روي كنترل و ريشه كن كردن اين بيماري نخواهند داشت. براي جلوگيري از شيوع اين بيماري اولا بايد ارقامي از گياه را انتخاب كرد كه به شكل ژنتيكي به اين بيماري مقاوم هستند و همچنين با انجام نگهداري خوب و مناسب از گياه ،درختاني قوي پرورش داد كه توان ايستادگي و مقاومت بيشتري در برابر اين بيماري داشته باشند .

بهتر  است كه به محض مشاهده قسمتي از شاخه و ساقه درخت كه علائم آتشك را نشان مي دهد هر چه زودتر نسبت به قطع و حذف اين شاخه اقدام كرد  از نظر كاربرد سموم اگر خطر شيوع اين بيماري در منطقه شما سابقه دارد بهتر است كه قبل از مشاهده علائم از سموم استفاده كرد زيرا سموم بعد از ظهور اين بيماري اثر بخشي كمي دارند. از جمله سمومي كه بدين منظور استفاده مي شود ميتوان به اين نمونه ها اشاره كرد: باكتري كشهايي همانند استرپتومايسين Streptomycin و يا Terramycin كه به نحوي نوعي آنتي بيوتيك گياهي به شمار مي روند(البته اين مواد را بهتر است زماني كه ميوه ها شكل گرفته اند و قابل مشاهده هستند مصرف نكنيم) ، ماده تريس-آلومينيم Aluminum tris كه نوعي باكتري كش محسوب مي شود اما بايد قبل و هنگام گلدهي مصرف شود، سموم قارچكش حاوي عنصر مس كه اگرچه قارچكش هستند اما به دليل داشتن عنصر مس بر روي باكتريها نيز اثر دارند و بيش از ساير موادي كه جهت مبارزه با اين بيماري معرفي مي شوند، در دسترس همگان هستند .

بهتر است كه از سموم حاوي عنصر مس هنگامي استفاده كرد كه درختان هنوز در ركود به سر مي برند و يا در مراحل اوليه بيدار شدن و فعاليت درخت باشد زيرا اين سموم مي توانند به برگها و ميوه هاي جوان آسيب برسانند با اين وجود اگر خطر از بين رفتن تمامي درخت به دليل اين بيماري وجود دارد ، استفاده از آن هنگام وجود گلها و ميوه هاي جوان اجتناب ناپذير است بخصوص اينكه گاهي براي كنترل مناسب اين بيماري مجبور خواهيم بود چندين بار از اين سم استفاده كنيم.

 بيماري زنگ بيماري ديگر قارچي است كه اكثرا بر روي ميوه هاي گياه و گاهي برگهاي آن لكه هايي نارنجي رنگ ايجاد مي كنند براي مبارزه با اين بيماري نيز سموم را مي بايست قبل از فعالي شدن گياه و بيدار شدن جوانه ها استفاده كرد و از جمله سموم پيشنهادي براي مسئله مي توان به زيرام و تيرام اشاره كرد. پوسيدگي ريشه و طوقه درختان به نوعي بيماري قارچي كه توسط قارچ آرميلاريا Armillaria mellea ايجاد مي شود ريشه هاي درختان به را درگير مي كند و به تدريج آنها را از بين مي برد . در نتيجه شاهد پژمردگي شاخه هاي اين گياه و زوال تدريجي درخت خواهيم بود.

بيماري لكه برگي قارچي درختان به Quince fleck كه توسط Fabraea maculata ايجاد مي شود بخصوص در مناطقي كه رطوبت بالايي در طي فصل رشد دارند شيوع مي‌يابد. در اين بيماري بر روي برگها لكه هايي تيره رنگ با مركزي سفيد رنگ و كوچك شكل ميگيرد . اين لكه ها به تدريج بزرگ مي شوند و به هم مي پيوندند ونواحي وسيعي را تشكيل مي دهند. ريزش برگها و از بين رفتن ميوه ها از جمله اثرات شيوع اين بيماري است. سموم حاوي عنصر مس از جمله سموم موثر بر روي كنترل اين بيماري است .

مشخصات و قيمت بهترين آسياب قهوه خانگي

۱ بازديد

:مشخصات و قيمت بهترين آسياب قهوه خانگي

 

مشخصات و قيمت بهترين آسياب قهوه خانگي كدام است؟ بهترين آسياب قهوه برقي خانگي داراي چه ويژگي هايي است؟ قيمت انواع آسياب قهوه خانگي چقدر است؟ قيمت دستگاه آسياب قهوه خانگي به چه چيزهايي وابسته است؟ همه اين پرسش ها را در ادامه بررسي مي كنيم تا شما بتوانيد با خيال آسوده تري خريد آسياب قهوه خانگي را انجام دهيد.

بهترين آسياب قهوه خانگي 

بهترين آسياب قهوه خانگي بايد چه خصوصياتي داشته باشد. اگر شما به دنبال يك آسياب قدرتمند و حرفه اي خانگي هستيد حتماً بايد مشخصات آسياب را مورد ارزيابي قرار دهيد.

  • داشتن موتور قدرتمند و كم صدا يكي از فاكتورهاي مهم براي يك آسياب قهوه حرفه است هر چقدر موتور آساب قدرتمند تر باشد استهلاك دستگاه كمتر خواهد بود زيرا آسياب با سرعت و قدرت بيشتري مي تواند دانه هاي قهوه را آسياب كند.
  • سرعت و دقت بالا نيز مهم ترين فاكتور يك آسياب قهوه خوب است زيرا اگر آسياب انتخابي دقت خوبي نداشته باشد احتمال اينكه نتيجه كار شما خوب نباشد بالا مي رود. همانطور كه مي دانيد يك قهوه خوب علاوه بر مهارت دم آوري وابستگي زيادي به نحوه آسياب آن دارد. هرچقدر آسياب دقت بالا داشته باشد و متناسب با دستگاه مورد نظر باشد قهوه كيفيت بهتري پيدا مي كند.
  • قابليت آسياب قهوه ترك را داشته باشد. در نظر داشته باشيد بسياري از آسياب هاي قهوه قابليت آسياب قهوه ترك را ندارند زيرا اين مدل آسياب بسيار ريز، نرم و به صورت يكدست مي باشد. از اين رو بهتر است آسياب بتواند هر نمونه آسيابي را خرد كند.
  • قابليت جدا شدن مخزن آسياب از خود دستگاه وجود داشته باشد. اين قابليت به شما امكان  مي دهد بعد از هر بار آسياب بتوانيد باقي مانده ذرات آسياب را تميز كنيد. زيرا باقي مانده ذرات آسياب قبلي در آسياب هاي جديد تاثير منفي بر روي طقم قهوه مي گذارد و بهترن است آسياب بعد از هر بار استفاده تميز گردد.
  • داشتن تيغه محكم و با قت بالا در آسياب اهميت زيادي دارد. زيرا مهم بخش آسياب كردن را همين تيغع انجام مي دهد به همين دليل علاوه بر محكم بودن بايد دقت و سرعت مناسبي هم داشته باشد تا آسياب شما يكدست آماده شود.
  • طراحي و ظاهر زيبا نيز يكي ديگر از فاكتورهاي بهترين آسياب قهوه خانگي است.
  • بايد بدنه جنس با كيفيت داشته باشد زيرا بر اثر كاركرد دستگاه اثرات قهوه روي بدنه لكه كثيفي ايجاد مي كنند كه در صورت بد بودن جنس بدنه اين اثرات ماندگار خواهند بود و قابل پاك شدن نيستند. از اين رو جنس بدنه يكي از گزينه هاي مهم براي انتخاب است كه كمنر مورد توجه قرار مي گيرد.
  • داشتن ايمني كافي براي دستگاه هم از ديگر عوامل مهم براي خريد آسياب قهوه خانگي است.
  • داشتن درجه بندي متنوع به منظور آسياب انواع مدل هاي قهوه و آسياب براي انواع دستگاه هاي قهوه ساز هم يكي ديگر از موارد مهم براي انتخاب آسياب قهوه مي باشد.
  • شايد باورش كمي سخت باشد! اما به صورت تقريبي بعد از هر بار استفاده از دستگاه حدود 200 تا 300 كرم پرتي قهوه ايجاد مي شود. با توجه به گراني دانه هاي قهوه اين مقدار در تعداد دفعات زياد قابل توجه است. از اين رو انتخاب آسيابي كه كمترين پرتي را داشته باشد يا پرتي آن صفر باشد بسيار حائژ اهميت است. شايد در نگاه اول اين مدل آسياب ها كمي نسبت به آسياب هاي معمولي گرانتر باشند اما در دراز مدت صرفه جويي اقتصادي دارند.
  • عدم مخلوط شدن آسياب هاي قهوه در تعداد دفعات مختلف با درجه يندي متنوع هم يكي ديگر از فاكتور هاي مهم براي انتخاب آسياب قهوه خانگي است. در نظر داشته باشيد شما ابتدا با درجه درشت قهوه را آسياب كرده ايد و بار ديگر نظر داريد با درجه ريز آسياب كنيد عدم مخلوط شدن اين دو مدل آسياب به صورت پشت سر هم يك مزيت فوق العاده است.
  • علاوه بر همه اين فاكتورها داشتن قيمت آسياب قهوه خانگي مناسب و منطقي مي تواند خريد شما را به بهترين شكل رقم بزند.
  • خدمات پس از فروش مناسب در سراسر كشور هم از ديگر ويژگي هاي مهمي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد. متاسفانه برخي از افراد بر اثر عدم اطلاع و ناآگاهي آسياب هاي قهوه اي را انتخاب مي كنند كه هيچ خدمات و پشتيباني ندارد. اين مساله زماني پر رنگ تر مي شود كه با خرابي يا تعويض قطعه روبرو مي شوند و متاسفانه يا قطعات در بازار موجود نيست يا اگر موجود باشد به قيمت هاي نجومي فروش مي روند و همين مساله آنها را وادار به تحميل هزينه هاي بيشتر و يا تعويض دستگاه مي كند. از اين رو قبل از خريد آسياب قهوه خانگي در مورد ضمانت و خدمات پس از فروش تحقيق كافي داشته باشيد.

قيمت دستگاه آسياب قهوه خانگي با توجه به هر كدام از اين فاكتورها مي تواند كم يا زياد باشد اما در نظر داشته باشيد اين وسيله پر استهلاك و مصرفي است و خريد مناسب و شايسته براي اولين بار مي تواند شما را از هرينه هاي احتمالي بعدي در امان نگه دارد. همانطور كه مي دانيد با تحريم ها متاسفانه پشتيباني و خدمات پس ار فروش برندهاي خارجي مطرح از بازار ايران رخت بسته است. از طرفي برخي افراد يودجو براي يود بيشتر مارك هاي تقلبي با اسم برندهاي مطرح را وارد بازار كرده اند كه به هيچ عنوان كيفيت خوبي ندارد و هزينه كردن براي اين محصولات يمك اشتباه محض است. پيشنهاد ما انتخاب برندهاي مطرح و خوب ايراني است كه هم از نظر كيفيت هم رده آسياب هاي قهوه خارجي هستند و هم از نظر قيمت مناسب تر از برندهاي خارجي مي باشند. از طرف ديگر شما به راحتي مي توانيد خدمات پس از فروش مناسبي را داشته باشيد و از نظر تعمير و نگهداري خيالتان راحت باشد. برخي از برندهاي مطرح آسياب قهوه خانگي در بازار ايران عبارتند از: آسياب قهوه خانگي يوكار كه بسيار حرفه اي و با دوام است. بعد از برندهاي ديگر همچون ارغوان- ايليا و ... مي توانند مناسب باشند.

d1_hvzn.jpg

مشخصات آسياب خانگي قهوه يوكار

بهترين آسياب قهوه خانگي ايراني برند يوكار مدل 250 است كه توانسته همه فاكتورها را يكجا داشته باشد. برخي از ويژگي هاي اين غول خانگي و حرفه اي عبراتند از:

  • قدرت موتور بالا كه 0.5 اسب بخار است
  • سرعت در آسياب بسيار بالاست و شما ميتوانيد در كمترين زمان بهترين نتيجه را داشته باشيد
  • قابليت جدا شدن راحت محفظه از دستگاه به منظور شستشو و نظافت
  • درجه بندي كه تا 23 درجه متنوع براي انواع آسياب ها دارد
  • قابليت آسياب قهوه ترك را دارد
  • قابليت آسياب قهوه ترك 10 كيلو در يك ساعت و 30 كيلو قهوه اسپرسو در يك ساعت
  • قطر تيغه 80 ميلي متر از جنس آلياژ فولادي مقاوم
  • پرتي قهوه به حداقل رسيده و عدم مخلوط شدن آسياب ها در درجات متنوع پشت سر هم
  • قيمت منطقي و بسيار مناسب نسبت به آسياب هاي خارجي
  • يكسال ضمانت رايگان
  • خدمات پس از فروش در سراسر كشور

اين آسياب خانگي قوي علاوه بر مصرف خانگي مي تواند گزينه مناسبي براي قهوه فروشي ها و كافي شاپ هاي كوچك باشد. زيرا مي تواند به حرفه اي ترين و بهترين شكل قهوه هاي شما در اندازه هاي دلخواه آسياب كند. براي اطلاع از قيمت روز اين آسياب يا مشخصات بيشتر مي توانيد كلمه (آسياب قهوه خانگي يوكار) را سرچ كنيد و به وب سايت اين مجموعه سر بزنيد.

دلايل مهم براي خريد آسياب قهوه خانگي

همانطور كه مي دانيد برخي از افراد،قهو اعتقادي به داشتن آسياب قهوه ندارند و نياز خود را از فروشنده هاي قهوه تامين مي كنند. اما دلايل مهمي وجود دارد كه بهتر است حتما يك آسياب قهوه دستي يا برقي در خانه داشته باشيد.

  • قهوه هاي آسياب شده به مرور زمان طعم و مزه واقعي خود را از دست مي دهند و اگر شما آسياب نداشته باشيد و قهوه خود را از قهوه فروش ها به صورت آماده تهيه كنيد مي بينيد كه به مرورزمان، مزه قهوه تان عوض شده است. اين به شرطي است كه آسياب قهوه هم در همان زمان اتفاق افتاده باشد. گاهاً برخي از فروشنده ها، آسياب هاي خود را قبلاً آماده كرده اند و آن را به فروش مي رسانند كه اين مساله، وضع را بدتر خواهد كرد.
  • انتخاب دانه هاي قهوه با كيفيت در درجه اول بر عهده خود شماست اين در حالي است كه شما از كيفيت دانه هاي قهوه آسياب شده آماده، هيچ اطلاعي نداريد. قطعاً دانه هاي رست شده با كيفيت بالاتر مي تواند مزه و طعم بي نظيري داشته باشد و بالعكس كه اين مساله با خريد آسياب بر اساس اطمينان و سليقه شما خواهد بود.
  • يكددست بودن آسياب قهوه نيز بسيار مهم است، قطعاً افرادي كه مهارت زيادي در دم آوري قهوه دارند اين مساله را به خوبي درك مي كنند و يكدست بودن آسياب يكي از آيتم هاي مهم براي داشتن يك نوشيدني بي نقص است!

 منبع: https://baamardom.ir/201223/%d9%85%d8%b4%d8%ae%d8%b5%d8%a7%d8%aa-%d9%88-%d9%82%db%8c%d9%85%d8%aa-%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%a2%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%a8-%d9%82%d9%87%d9%88%d9%87-%d8%ae%d8%a7%d9%86%da%af%db%8c/